tisdag 14 januari 2014

Praktik hos Eamon Hickey
Under min första praktik på Ingelstad var jag hos Eamon Hickey under 5 veckor. Han driver en verksamhet för inridning och tillridning i Glommen på västkusten utanför Falkenberg. Han hyr in sig hos Jeanette Sande på Hoppcentrum där jag bodde på anläggningen i en liten stuga. Det är en stor anläggning med två större stall, ett sommarstall, två gräsbanor, en ridbana och ridhus.
Eamon är irländare och har haft sin verksamhet i Sverige under 20 år. Eamon hyr in sig i ett av stallen och har cirka 18 hästar i sin verksamhet. Majoriteten av hästar är mellan 2,5-3,5 åringar men han tar även emot äldre hästar, är mycket duktig med problemhästar och är hopptränare.

Vi började klockan 7.00 då det var morgonfodring i följd av mockning, utsläpp och en frukostrast. När vi var klara runt 10.00 var det dags att jobba hästar och Eamon kommer ungefär vid denna tiden. Omkring 11.45 gav vi fodergivan till hästarna, sopade i ordning stallet och sen var det lunch. Tillbaka efter lunch fortsatte vi jobba hästar, sköta insläpp/ utsläpp och klockan 15.30 var det kvällsfodring. Stallet sopades och utrustning putsades efter dagens arbete.

Jag har fått en helt ny syn på hästhållningen efter att ha varit hos Eamon Hickey. Han är en av Sveriges bästa unghästutbildare och väldigt duktig på problemhästar. Han har ridit in mer än 4500 hästar och inte misslyckats med en ända. Det har varit väldigt lärorikt att se honom jobba med hästarna då han berättar och förklarar mycket hur han arbetar. Jag rekommenderar verkligen att praktisera hos Eamon Hickey.