fredag 17 juli 2015

Internationell praktik på utbildningen

På ridsportutbildningen har du tre praktikperioder (en i åk 2 samt två i åk 3). Under fem veckor får du prova yrket på heltid. Vi har en mängd platser som vi regelbundet skickar elever till. Tillsammans med dig som elev har vi en diskussion om vilken plats som är lämplig. Vill du stanna i Sverige eller vill du ut i världen?

Under årens lopp har vi haft många elever som valt att göra sin praktik utomlands. Ofta har dessa tagit egna initiativ till att hitta praktikplatser. Vi har bl.a. skickat elever på hästpraktik till Spanien, Tyskland, Holland, England, Irland, Bulgarien, USA, Danmark och Island.

Tack vare Tillys (vår stallchefs) kontakter i Holland kommer vi nu i augusti att skicka 4 elever dit på praktik.


Vårat mål är att hjälpa alla till så utvecklande praktikplatser som möjligt, vare sig du vill vara i Sverige eller utomlands.

Praktiken är ofta en språngbräda ut i arbetslivet och vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla fantastiska handledare som tar emot våra elever, delar med sig av sina erfarenheter och ofta tar emot eleverna på hippologpraktik eller erbjuder dem jobb efter studenten.