tisdag 1 september 2015

Tilly besöker Johanna som gör praktik i Stal Hendrix Kessel i Holland



Igår kväll kom jag med flygplan till Holland. Idag har jag gjort praktikbesök hos Johanna Svensson som är i Kessel, Limburg. Det är en hoppstall för bröderna Paul och Emile Hendrix. Deras söner jobbar här med. Alltså en riktigt familjeföretag


De har två stora stall i Kessel och Baarlo. Det finns 3 ryttaren på båda ställen. Ena ställe har mer fokus på uppfödning det andra är mer ett träningsstall för andra ryttaren.


De tar emot flera praktikanter både från Holland och från utlandet. Som praktikant får man göra olika uppgifter beroende på vad man vill lära sig och var man är bra på. Till exempel kan man var med med tävlingar, rida hästar, hjälpa till med betäckning av stona, hantera unghästar, stallskötsel, vara hästskötare för någon av de olika ryttarna.




Det är viktigt att man kan och vågar prata engelska för då är det lättare för båda eleven och praktikstället. De var jättenöjd med Johanna och hon trivs jättebra. Roligt att ser henne här och hon kommer säkert tillbaka med mycket erfarenhet!

Tilly Stallchefen