fredag 11 mars 2016

Signe "stallchefen" filosoferar



Mjau - Jag har nästan kontoret för mig själv idag :-)
Vilken vecka det varit. 

Den började soft (och jag blev lurad att det skulle bli en lugn vecka med bara vanliga lektioner) med studiedag - d.v.s personalen studerade och kattklapparna (eleverna) lyste med sin frånvaro. Sen drog det igång.

På tisdagen: Treorna hade terminsexamen - d.v.s generalrepetition av hästskötarexamen. De gjorde 13 prov mellan kl 8-15.15 för en extern examinator - Ann Telehagen - Tack för att du kom hit, men hur tänkte du när du tog med dig "Prins Nils" (labradoren) det finns bara plats för en chef i det här stallet. Tur att han är lättstyrd. Både treorna och Prins Nils uppförde sig exemplariskt. Mjau.

På onsdagen: Louise kom förbi och masserade lite skolhästar. Några i åk 2 tränade och gjorde sin tappskokompetens för hovslagare Tobias Sandahl (d.v.s de lärde sig att slå på en sko om hästen tappar den) det måste man kunna inför hästskötarexamen.

På torsdagen: Tvåorna har genomgång inför morgondagens Studieresan till SWBs bruksprov. (Prov för hingstar som vill godkännas inom "halvblodsaveln" i Sverige) och på kvällen var det hoppträning. Och dressyrstammade Diva, som är under inhoppning, gjorde en kanonrunda efter flitigt tränande.

Idag: Tvåorna har åkt till Flyinge för att kolla på Bruksprovet - idag provrider testryttarna.


3 åringarnas gångarter är klara och nu förbereds banan för testryttarna
Tvåorna kollar in hingstar på bruksprovet, Flyinge