måndag 9 maj 2016

Personalpresentation 4

Berätta lite om dig själv

- Jag är heter Magnus Fransson och är beridare och ridlärare. Jag har bland annat arbetat med unghästar och tävlingar  i USA och Tyskland. Har tävlat  Svår dressyr,  MSV hoppning samt lag SM i fälttävlan. Visat hingstar på premieringar och bruksprov. Finalplacerad i både BreedersTrophy och Scandinavian Open i dressyr. Framskjutna placeringar på kvalitétstävlan och 3års test. Utbildad stilhoppningsdomare och dressyrdomaraspirant. Har privatelever som tävlar framgångsrikt på MSV nivå i dressyr.


Vad är du anställd som?

-Ridlärare och beridare


Vilket är din viktigaste arbetsuppgifter?

- Dressyr och hoppundervisning, ansvarig för elevuppstallning. Undervisar även i t.ex. Longering, Tömkörning och Visa häst vid hand.Vad är det bästa med ditt jobb?

-Att få arbeta både med människor och djur. Intressant att dagligen träffa människor med så olika personligheter och följa deras utveckling under 3 år.


Vad hoppas du att eleverna lär sig av dig?

-Jag hoppas att eleverna lär sig att hästens välbefinnande kommer i första hand. Att det är viktigt med en bra grundsits, att hoppning inte har med höjd att göra utan med hur du rider hästen mot hindret och din egen sits och balans. Att det är otroligt kul att arbeta med hästar men också ganska tuffa dagar. Och sist men inte minst, viktigt att berömma även små framsteg både hos ryttare och häst.  kroppsspråk är viktigt, vara tydlig med vad du begär av hästen.


Vad ska en hästskötare kunna?

- För mig är en hästskötares främsta uppgift att ta hand om just hästen, att verkligen kunna se hur hästen mår, kunna ta hand om hästen på bästa sett både före och efter ett ridpass eller under hästens vilodag,  att vara pålitlig och vara beredd på att ta i lite. Det är också viktigt att vara glad och positiv till sitt arbete, det smittar av sig  på hästarna och övrig personal. Att ha det där extra intresset som gör att tuffa tävlingshelger eller långa dagar bara gör livet mer intressant.