måndag 10 juni 2013

Frida var i Holland på praktik!Praktik i Holland

Jag har varit på 4 veckors praktik i Holland, mycket lärorikt och en fantastisk upplevelse.

Vi började dagen 06.30 med morgonfodring och stallstjänst. Vi mockade halmboxar, fyllde på halm och släppte ut de hästar som skulle gå i hage på morgonen. Kl: 09.00 kom Joris och då skulle hästarna börja ridas. Ridningen var mellan 09.00-13.00 under tiden som hästarna gjordes klara för ridning så hann vi även med att kratta ytterområden, fixa fodringar, släppa hästar i skritten och hagbyten. Efter lunch blev det att fixa de uppgifter som skulle göras för just den dagen. Hästarna fodrades kl 16.00 och innan dess skulle hästarna som varit i hage spolas av på benen, bli tvättade och hovarna skulle smörjas.

Jag har fått uppleva en hel del, både på ont och på gott. Många meetings och tävlingar har jag fått vara med på och som varit otroligt lärorikt. Vad som är intressant är att hästhållningen hemma i Sverige är inte densamma som i Holland.

Fick även vara med om en del inridning vilket var super kul, jag som vill hålla på med just unghästar och inridning tog in mycket information och fick lära mig mycket. Deras inridning är inte lika försiktig och ostressad, i Holland är tid pengar. Men hästarna var mycket fina och såg ut att ta hand om situationerna mycket bra.

Här är en av Erikas hästar som går svårklass, 1.60 som får avnjuta en ledig dag i solarierummet.

Här är en bild från ett meeting i Asten.
         
        Här är en bild från när dom sitter upp för första gången i skrittmaskinen.


               
                                                                                                                            /Frida Karlsson Hä: 3